Download WBCHSE Class XI English Notes | PDF Download WB Board Class 11 English Notes | Macbeth by William Shakespeare | Higher Secondary Examination | Class 11 English Notes | PDF | WBCHSE

Are you looking for English Notes for class XI of West Bengal Board? Here this is complete notes of an important chapter of English B. Download the notes of the chapter 'Macbeth' by William Shakespeare. It has been prepared to help you in your exam preparation. It has questions and answers of  1 Mark and 5 Marks. Download the PDF file attached. If you find this helpful please Share with your friends and don't forget to comment below
MACBETH NOTES | WEST BENGAL BOARD CLASS XI NOTES | ENGLISH - SECOND LANGUAGE
CLICK THE LINK BELOW TO DOWNLOAD PDF FILE OF THE NOTES

(If you don't have any PDF reader first CLICK HERE to download Adobe PDF Reader to View/Download the files)

Short Answer Type (Mark 1)
 1. Who was the king of Scotland?
Ans: Duncan.
2. Why could Lady Macbeth not murder King Duncan?
Ans: Because, Duncan resembled her father.
3. Why was Macduff never born of a woman?
Ans: Because, he was ultimately taken out from his mother's womb.
4. Who was the Thane of Fife?
Ans: Macduff
5. The first witch saluted Macbeth with the title of –
Ans: Thane of Glamis
6. The second witch saluted Macbeth with the title of –
Ans: Thane of Cawdor
7. Who first thought of murdering Duncan?
Ans: Lady Macbeth
8. Duncan was sleeping with –
Ans: two grooms
9. The name of Macbeth’s Castle was –
Ans: inverness
10. Who killed Banquo?
Ans: hired assassins. 
(More Questions in complete notes...) 
Descriptive Answer Type (Marks 5)
1. How Macbeth gradually became a villain?
Ans: Macbeth was the general of Army of Scotland. He was a brave and bold general. He had won the respect and honour of all by his heroic deeds but this hero became a villain very soon. The predictions of the witches encouraged him to murder King Duncan. He murdered his King to become the king himself. But the sense of guilt made him frightful. He started killing all the good men whom he suspected in anyway. Banquo was killed in this way.
Macbeth did not stop here. He slaughtered Macduff’s wife and children. He became an open tyrant and terror for the people of his country. This is how he became a villain.
(More Questions in complete notes...) 
 (CLICK THE LINK BELOW FOR COMPLETE NOTES)

View Also : 

Post a comment

0 Comments