Download WBCHSE Class XI English Notes | PDF Download WB Board Class 11 English Notes | Jimmy Valentine by O. Henry | Higher Secondary Examination | Class 11 English Notes | PDF | WBCHSE

Are you looking for English Notes for class XI of West Bengal Board? Here this is complete notes of an important chapter of English B. Download the notes of the chapter 'Jimmy Valentine' by O. Henry. It has been prepared to help you in your exam preparation. It has questions and answers of  1 Mark and 5 Marks. Download the PDF file attached. If you find this helpful please Share with your friends and don't forget to comment below
JIMMY VELENTINE NOTES | WEST BENGAL BOARD CLASS XI NOTES | ENGLISH - SECOND LANGUAGE
CLICK THE LINK BELOW TO DOWNLOAD PDF FILE OF THE NOTES



(If you don't have any PDF reader first CLICK HERE to download Adobe PDF Reader to View/Download the files)

Short Answer Type (Mark 1)
 1. Who is the writer of the story ‘Jimmy Valentine’?
Ans: O. Henry is the writer of the story ‘Jimmy Valentine’.
2. What was real name of O. Henry?
Ans: William Sydney Porter.
3. Elmore a little town is in –
Ans: Arkansas.
4. Annabel was ready to marry –
Ans: Ralph D. Spencer.
5. Annabel was a daughter of a –
Ans: Banker.
6. One of the old friend of Jimmy Valentine lined in –
Ans: St. Louis.
7. Dolph Gibson was –
Ans: Jimmy’s buggy driver.
8. Mr. Adam was –
Ans: Annabel’s father.
9. Annabel felt that Jimmy’s suitcase was filled with –
Ans: gold bricks.
10. May and Agatha were –
Ans: Annabel’s married sister’s daughters.
(More Questions in complete notes...) 
Descriptive Answer Type (Marks 5)
1. Comment on the character of Jimmy Valentine in the story “Jimmy Valentine”?
Ans: Jimmy Valentine was a handsome young man. He was a safe burglar by profession. He was sent to the jail for four years, but he was pardoned by the governor just in ten months. He reached Elmore with the intension of bank robbery. But when he met a young lady named Annabel. He was changed completely by her charm. He forgot what he was and became another man. This sudden change made him Ralph D. Spencer who was no more a burglar. Ralph D. Spencer was a simple businessman who fell in love with Annabel. Now, Jimmy was not that Jimmy who used to break vaults. His shoe business in Elmore was growing well and he was going to
marry his love. He did not want Annabel to know about his past. So, he wanted to give all his professional tools to his friend. Jimmy really wanted to live an honest and happy married life with Annabel. At the end of the story he saved Agatha’s life and proved his honesty. As he was leading an honest life, Ben Price did not arrest him. In this way Jimmy Valentine’s characters shows the story of a person who changes from a bad to a good man because of love.
(More Questions in complete notes...) 
 (CLICK THE LINK BELOW FOR COMPLETE NOTES)

View Also : 

Post a comment

0 Comments